El Emeği Göz Nuru ÖRgüleRimizle Sizlerleyiz..

27 Eylül 2007 Perşembe

Örgü ve Türleri

Düz Örgü:1. sıra: Bütün ilmekleri yüz örün.2. sıra: Bütün ilmekler ters örün.Örgü bitimine dek bu iki sırayı hep tekrarlayın.

Tersten Düz Örgü:(Düz örgünün tersidir)1. sıra:Bütün ilmekleri ters örün.2. sıra:Bütün ilmekleri yüz örün.Örgü bitimine dek bu iki sırayı tekrarlayın.

Haraşo:Gidiş ve dönüş sıraları hep ters örülür.

Pirinç Örgüsü:1. sıra: 1 ilmeği yüz 1 ilmeği ters örerek sıra sonuna dek gidin.2. ve sonraki sıralarda: Yüz ilmekleri ters, ters ilmekleri yüz örün.

Çift Pirinç Örgüsü:1. sıra: 2 ilmeği yüz, 2 ilmeği ters örerek sıra sonuna kadar devam edin.2. ve sonraki sıralarda: Yüz ilmekleri ters, ters ilmekleri yüz örün.

Başlangıç Örgüsü:1. sıra: 1 ilmeği yüz örün, ipliği öne alın, 1 ilmeği örmeden tersten alın, ipliği arkaya alın, bu şekilde sıra sonuna dek devam edin.2. ve sonraki sıralar: Yüz ördüğünüz ilmekleri örmeden tersten alın, örmeden tersten aldığınız ilmekleri yüzden örün.

1/1 Lastik:1. sıra: 1 ilmeği yüz, 1 ilmeği ters örerek sıra sonuna kadar bunu tekrarlayın.2. ve sonraki sıralar: İlmekleri oldukları gibi örün.

2/2 Lastik:1. sıra: 2 ilmeği yüz, 2 ilmeği ters örerek sıra sonuna kadar devam edin.2. sıra ve sonraki sıralar: İlmekleri oldukları gibi örün.

Selanik Örgüsü:1. sıra: 1 ilmeği ters örün,yanındaki ilmeği örmeden tersten alın ve ipliği şişe bir kez dolayın. Sıra sonua dek bu şekilde devam edin.2. sıra: Önceki sırada ters ördüğünüz ilmeği örmeden alın ve ipliği şişe bir kez dolayın, örmeden aldığınız ve dolama yaptığınız ilmekleri birlikte ters örün.Örgü sonuna dek bu iki sırayı tekrarlayın.