El Emeği Göz Nuru ÖRgüleRimizle Sizlerleyiz..

14 Kasım 2007 Çarşamba

Yıldız Örgü Modeli


3 yıldızlık örnek örgü modelini çıkrmak için 29 ilmek başla

1. sıra: düz ör (tersinden ters ör)

2.sıra: 2 ilmek düz ör (burası değişik bir yöntem dikkat et) 3 ilmeği birlikte al (kes) kesince üç ilmek 1 ilmek oluyor ya o 1 ilmeği çekerek biraz uzat sonra tığ işinde yaptığımız gibi şişin üstüne ip at birlikte alınmış üç ilmeği tekrar birlikte al tekrar şişin üstüne ip at şişin üstünde 9 ilmek olana kadar bu işleme devam et( her çıkan ilmeği baştaki ilmek gibi uzatıyoruz) sonra yine üç ilmeği birlikte al (kes) bu seferki kesme normal olarak yapılıyor.Sonra 3 ilmek düz ör. sonra 3 ilmeği en soldaki ilmeği en başa geçirdikten sonra (yani yer değiştirerek) birlikte al( kes). ve yine 2. sıranın başındaki gibi 3 ilmeği birlikte alarak ve şişn üstüne iplik atarak şişin üstünde 9 ilmek olana kadar devam et . son iki ilmek düz ör.

3. sıra: baştan 2 ilmek düz ör sonra 3 düz ör 1 üstüne at 3 düz ör yine1 üstüne at sonra 3 düz ör sonra 2 ilmeği birlikte al (kes) 1 düz ör sonra 2 ilmeği yer değiştirerek birlikte al(kes) (soldaki ilmeği sağdakinin önüne geçirerek) sonrayine 3 düz ör 1 üstüne at sonra 3 düz ör yine 1 üstüne at sonra 3 düz ör 2ilmeği birlikte al (kes) sonra 1 düz ör sonra yine soldaki ilmeği sağdakinin önüne geçirerek 2 ilmeği birlikte al(kes) sonra 3 düz 1 üstüne at,3 düz sonra 1 üstüne at 3düz ör sonra 2 düz ör
tersinden ters örgü yap.

3. sıra: 2 ilmek düz ör 3ilmeği birlikte al(kes) yine 3 ilmeği brlikte al(kes) sonra1 üstüne at 1 düz ör yine1 üstüne at 3 düz ör sonra 1 üstüne at 1 düz ör tekrar1 üstüne at sonra3 ilmeği birlikte ör(kes) sonra yine 3 ilmeği birlikte ör(kes)sonra1 üstüne at1 düz ör sonra 1üstüne at sonra 3 düz ör sonra 1 üstüne at. sonra1 düz ör.1üstüne at sonra 2 düz ör. tersinden ters örgü yap.

4. sıra: 5 ilmek düz ör sonra 1 üstüne at sonra3 ilmeği birlikte al(kes) sonra 1 üstüne at sonra 9 düz ör sonra 1 üstüne at sonra 3 ilmeği birlikte al(kes) sonra1 üstüne at sonra 3 düz ör. tersinden ters ör.