El Emeği Göz Nuru ÖRgüleRimizle Sizlerleyiz..

8 Kasım 2007 Perşembe

Simli Panço


Malzemeler:
400 gr siyah yün ip100 gr. simli değişik renk ip5 numara örgü şişi14 numara tığ
Yapılışı:Pançomuza 140 tane ilmek yaparak başlıyoruz ve burayı siyah yün ipimizle yapıyoruz.Örgümüzü 2 düz 2 ters olarak 80 cm. olacak kadar örüyoruz.80 cm olduktan sonra kesiyoruz.Ve ikiye katlayıp uçlarından kol yeri kalacak kadar yer ayırıp dikiyoruz.
80 cmııııııııııııııııııııııııııI II I 30 cmIıııııııııııııııııııııııIŞekilde 30 cm olan kısımkatladığımızda 15 cm olacak şekilde ikiye katlayacağız ve kapalı kalan taraftan kol yeri kalacak kadar açıklık bırakıp gerisini dikeceğiz.Örülüşü bittiğine göre artık kollarındaki desenlere geçebiliriz.Eğer saçaklı kulanmaktan hoşlanıyorsanız saçak yapabilirsiniz.Saçakları birbirine düğümleyerek değişik modeller yapabilirsiniz.Veya boncuk kullanıyorsanaz saçak yapacağınız ipe boncuk takalilirsiniz.Aynı şekilde pulda kullanabilirsiniz.
Kollar için öreceğimiz model şöyle:
Birinci sıra:Örgümüz hemen hemen 20 sıradan oluşacak.Ördüğümüz pançonun kollar için ayırdığımız kısmına 10 zincir yaparak başlıyoruz. Zinciri yapıp ileriye batıyoruz tekrar 10 zincir yapıp tekrar batarak sırayı böyle tamamlıyoruz.
İkinci sırada yaptığımız zincirlerin tepelerine batarak bu sırayıda tamamlıyoruz.
Üçüncü sıra:Bu sırada ise zincirlerin tepelerine üçer trabzan yapıp üçünü aynı anda çıkararak bir sıra daha tamamlıyoruz.Böyle böyle iki sıra zincir bir sıra trabzan istediğimiz uzunluğa gelene kadar örüyoruz.Daha sonra son sırada yaptığımız zincirlerin tepelerine bu defa 5 tane trabzan yapıp hepsini birden çıkararak pançomuzun kollarını bitiriyoruz.
İsteğinize göre aynı modeli pançonun alt kısmınada uygulayabilirsiniz.Veya alt kısmını sade kullanabilirsiniz.